Studentradioen i Stavanger

Studentradioen i Stavanger ble startet i 1977, og er dermed 42 år gammel. Det er ikke verst for en studentradio, og den kommer nok til å bli mye eldre. Studentradioen har en litt annerledes struktur enn andre studentradioer, fordi den er med i et mediehus som heter SmiS – Studentmediene i Stavanger.

Mediehuset består av Stavanger Studentradio, Studentavisa Hugin og SmiS TV, som er en TV-kanal. Alle tre mediene er drevet av studenter for studenter, og gir studentene nyttig erfaring. De har programmer som handler om forskjellige emner, som for eksempel:

  • Musikk
  • Kultur
  • Underholdning og humor

Programmer

Det er åpenbart at studenter gjerne vil lære mer om det de studerer, men mange ønsker også å lære mer om andre emner. Da er programmet «Grunnlaget» perfekt. Annenhver uke undersøker de et nytt tema. Har du lyst til å lære mer om Sverige? Eller kanskje du er mer nysgjerrig på hva Halloween egentlig er? Da er Grunnlaget noe for deg. Om du ikke får nok av denne typen programmer, kan de også friste med «Unhinged». Der Grunnlaget har en seriøs tone, har Unhinged det motsatte. Her er det altså noe for alle.

Mange studenter liker å være oppe sent om natten. Noen ganger er studenter sent oppe rett og slett fordi de ikke får sove etter en innholdsrik dag på campus. Da er det godt at det finnes et program for de som er i den situasjonen, nemlig programmet «Før vi sier natta». De beskriver seg selv på nettsidene til Studentradioen i Stavanger som et program av to venninner som snakker om det de tenker på. Her er det ikke godt å vite hva de vil snakke om. Dette er spennende og morsomt å høre på når du ikke får sove.

Musikk og film på studentradioen

Fordelen med å høre på studentradio er at de spiller musikk som du ikke hører på de kommersielle kanalene. Programlederne har stor frihet til å velge musikken de vil spille selv, og derfor velger de ofte mye spennende og forskjellig. Grunnlaget, som du fikk vite mer om tidligere i artikkelen, har noen ganger konserter i studio som de streamer. Da kan du få en konsert rett på hybelen som du kan høre på når du vil. De hadde for eksempel en konsert med Izabell og Kriminell Kunst. Det hadde du ikke hørt andre steder.

Studenter er også opptatt av det siste når det gjelder film. «Super TEK» er programmet for studenter som er interesserte i film, og også andre lignede temaer som dataspill og TV-serier. Det kan noen ganger være vanskelig å orientere seg når det kommer ut mange filmer og streames nye serier hver uke, men da hjelper gutta i Super TEK deg til å finne fram til det som er nytt og bra. Lurer du på om du skal se den nyeste kinofilmen, men er litt usikker? Da bør du høre på Super TEK.

Oppsummert

Studentenes egen radio er et sted der studenter kan utvikle seg som journalister og programledere. De har mange forskjellige programmer for lytterne, som strekker seg fra prateprogrammer til konserter. Her kan du høre musikken til ukjente band, og noen ganger spiller de også live i studio. Er du sent oppe, kan du ha selskap med programmet Før vi sier natta, der du kan høre på to studenters tanker om livet. Hører du på Studentradioen i Stavanger vil du også være oppdatert når det gjelder filmer og TV-serier. Studentradioen i Stavanger har med andre ord noe for alle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *