Studentradioen Radio Revolt

Opprøret vil alltid være en essensiell del av den ungdommelige opplevelsen, enten du har vært punker i Storbritannia på 70-tallet, metalhead på 80-tallet, tidlig rocker på 50- og 60-tallet, eller rapper på 90-tallet – lista over eksempler er lang, og det er ikke tilfeldig hvor viktig den opprørske ånden har vært blant de nye generasjonene gjennom tidene.

Vi ønsker å endre oss med tidene, vi vil se progressiv dekning av kulturen vi lever i, og kulturelle fenomener som Radio Revolt er akkurat det vi ønsker å se i en stadig mer polariserende verden.

  • Radio Revolt er en studentradio fra Trondheim som ble opprettet den 17. November 1984
  • Siden 80-tallet har kanalen vokst seg stor nok til å huse over to dusin programmer, spredt utover 46 timer sending i uken

Av ungdom, for ungdom

Norsk kultur har mye å takke engasjerte studenter for. Unge mennesker her i landet blir stadig mer involverte i utviklingen av kulturlivet, enten det gjelder politikk, musikk, teater, litteratur, eller andre former for aktivisme, og vi som et samfunn kommer stadig til å gagnes av deres engasjement. Gjennom lange tider har bestandene av unge mennesker i diverse samfunn rundt om på jorden vist seg å være nærmest uvurderlige for kampen for å fremme en progressiv væremåte, hvor ingen aspekter av nyere kultur skal måtte begraves under reaksjonære innflytelser fra andre tider.

Radio Revolt er en radiostasjon drevet utelukkende av studenter, og er et sterkt bevis på at du ikke trenger flere tiårs erfaring innen radiobransjen for å skulle kunne drive en vellykket stasjon med varierte programmer. Stasjonen har i skrivende stund over to dusin programmer, og dekker et veldig bredt spekter av temaer, inkludert sendinger angående kulturfenomener som vanligvis ikke får den dekningen de fortjener. Her sendes programmer som «Blyforgiftning», «FEBER», og «PåTirsdag» omhandler musikksjangre som vanligvis ikke finner fotfeste blant majoriteten av radiolyttere på samme måte som den mer kommersielle musikken du gjerne finner på topplistene.

Alternativt radiolandskap

Mange har nok lett for å føle at det moderne radiolandskapet i Norge har blitt noe stagnert. Samme hvilken kanal du skrur over på, er det lett å snuble over flere av de samme idéene og de samme konseptene – det samme slitne radiolandskapet vi nordmenn nokså ufrivillig har lært oss å kjenne i løpet av årene. Når en ny generasjon kommer på banen vil denne nye folkemengden ha etablert sin egen nye kultur som ofte stiller seg i sterk kontrast med kulturlandskapet som ble etablert av den eldre garde, og Radio Revolt er en oase for ung kultur i Norge.

På Radio Revolt kan du finne en enorm variasjon, selv i forhold til de større, kommersielle radiokanalene. «Filmofil» holder deg oppdatert på hva som skjer i filmens verden. «Nerdeprat» tar for seg temaer som angår spillkulturen og det digitale, mens «Uillustrert Vitenskap» gjør sine dypdykk i populærvitenskapen – og dette er bare en smakebit på hvor stor variasjon som er å finne på Radio Revolt. Ung kultur er mangfoldig framfor alt, og skulle du ønske å ta inn den fulle bredden av dette mangfoldet trenger du ikke se lenger enn til Radio Revolt.

Lang levetid, gode minner

Radio Revolt har blitt en folkekjær del av studentopplevelsen i Trondheim. Radioen dekker nemlig ikke bare temaer som angår musikk, film, og annen kultur, men også selve studenttilværelsen. Med programmer som «Huset», «Rådløs», «RevoltMorgen» og «Samfundsmøter» er det ingen overraskelse at kanalen har blitt en del av hverdagen til mange unge mennesker. Og ettersom kanalen har vært aktiv i over 45 år er det absolutt ikke vanskelig å tenke seg at den kommer til å fortsette å være like integral i studentenes hverdag som den er nå i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *