Hurradio

Universitetet i Tromsø er verdens nordligste universitetet, og har en relativt ny radiokanal laget av og for studenter. Hurradio er en ren nettradio, og dekker områder som studenter er opptatt av.

Kanalen begynte å sende programmer høsten 2013, og har holdt på siden da. Studenter som jobber frivillig for kanalen er både erfarne og nybegynnere, men felles for dem er at de vil lære mer om radio og bli flinkere journalister. I dag sender de 16 programmer fordelt over forskjellige temaer. De har programmer som handler om for eksempel:

  • Politikk
  • Musikk
  • Kultur

Kanalens programmer

Radiouken til Hurradio begynner mandag morgen med programmet «Morgenshowet». Programlederne spiller forskjellige typer musikk og dette er et tradisjonelt prateprogram. Det er en god måte å starte uken på for Tromsøs studenter. Neste program er «Amatørbiblioteket», som er et program som handler om generell litteratur. Onsdagen avsluttes med «Vett og uvett» som er program som tar for seg diverse temaer. Der er du garantert å lære noe nytt om samfunnet, og kan imponere på neste fest. På onsdag er det duket for «Støy», som er et musikkprogram som undersøker mer alternative former for musikk.

Om du har lyst til å høre på andre musikkprogrammer, er «Kaffe og Fuzz» noe for deg. De utforsker også musikkens verden, men de to har forskjellig musikksmak. Derfor vil de utfordre hverandre, og kanskje også deg, i typer musikk det er spennende å høre på. De snakker også generelt om musikk, så her kan du også lære nye ting om emnet. Savner du å høre på musikkprogram fra Radio Nova, studentradioen i Oslo, streamer Hurradio «Kvegpels», som er et musikkprogram som handler om rock. Alle musikkinteresserte vil finne noe å høre på.

Humor på Hurradio

Det er ikke bare programmer om kultur, samfunn og musikk som sendes på Hurradio. De har også noen programmer som tar sikte på å bare være morsomme, og det kan være godt når du studerer på et sted som har så korte dager som i Tromsø. Du er garantert å finne et program som du synes er artig å høre på. For jenter kan det være morsomt å høre på «Jentedoen», som tar for seg emner kvinnelige studenter er opptatt av på en lettbeint og useriøs måte. Det kan være hyggelig når det er vinter i Tromsø!

Kanalen har altså mange programmer for de som ikke vil ha et seriøst og alvorlig program om nyheter. Sjekk også ut «Stein i Glasshus», der to programledere snakker om de små og store tingene i hverdagen på en uhøytidelig måte. Trenger du en pause fra forelesninger og lesesalen? Da er «Skolefri» perfekt for deg. Programmet tipser deg om gode filmer du bør se og har korte intervjuer med vanlige folk. Om du lurer på hva studentene rundt deg mener, er dette et perfekt program å ha på ørene når du trenger litt fri fra studiene.

Oppsummert

Hurradio er Tromsø-studentenes egen radiokanal. Her kan de frivillige lære mer om å drive radio og utvikle seg som journalister. De har en rekke forskjellige programmer, så her er det noe for alle typer studenter. Om du ikke er student, men interesserer deg for alternativ musikk, er det et godt tips å høre på Hurradio. Da får du smakebiter på musikk som du ikke hører andre steder. Kanskje oppdager du et nytt favorittband her? Uansett er dette en kanal for alle, men den er spesielt interessant for alle som studerer i Tromsø.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *