Bø Studentradio

De aller fleste som har selv den minste grad av kjennskap til Telemark og Bø, vet hvor innbydende regionen er. Beliggenheten er sentral, kun to timer unna Oslo med bil og tog.

Bø er hjem til både Skandinavias største vannpark, klatreparker, skiløypene på Lifjell, og ikke minst Universitetet i Sørøst-Norge, avdeling Bø. Det er ingen tvil om at Bø er en av de mest attraktive studentbyene i landet, og da passer det godt at skolen har en av landets fremste studentradioer, nemlig Bø Studentradio – produsert av studenter, for studenter.

  • Bø Studentradio tilbyr en rekke podkaster som er relevante for studentenes hverdag.
  • Alle podkastene er tilgjengelige for allmenheten på både Soundcloud, iTunes, Apple Podcasts, og mer.

Studentpodkaster – uutforsket territorium?

Det er ingen tvil om at podkaster er i vinden for tiden. Det kan nesten virke som om det finnes podkaster om ethvert tenkelige tema: det spiller ingen rolle om det gjelder musikk, politikk, mote, aktivisme, filosofi, litteratur, historie – lista kunne nesten fortsatt i det uendelige. Podkaster ser ut til å dominere det moderne medielandskapet, og likevel kan det virke som om nettopp denne medieformen fortsatt er i stor vekst. Til tross for alt dette kan det virke som om det er en generell mangel på studentpodkaster rundt om i landet.

Skulle du velge å gå inn for å lete etter studentpodkaster finner du fort ut hvor begrenset nettopp dette markedet er. Det virker som om det finnes en hel sjø av podkaster der ute, mens student-podkastene bare utgjør en liten bekk i det tilsynelatende uendelige havet av aktuelle utgivelser. Hvorfor er det slik? Sannsynligvis er det bare sånn at studentpodkaster er en voksende trend som ikke helt har tatt av like stor som mange andre variasjoner innen mediet – heldigvis finnes det utgivelser som Bø Studentradio, som styrker både medieformen og studentenes hverdag.

Humor og relevans

Det å skulle være student er ikke alltid like lett. Det er fort gjort å plutselig føle seg som en fisk på land – du befinner deg gjerne på et ukjent sted, med nye mennesker, nye rutiner, og nye omgivelser du ikke enda har hatt tid til å bli vant til. I slike tider er det godt å ha humoristiske og informative podkaster som Bø Studentradio, som hjelper til med å veilede deg gjennom den spennende og hektiske hverdagen de aller fleste norske studenter sannsynligvis har lært seg å kjenne.

Bø Studentradio tilbyr en rekke forskjellige podkaster som blander renspikket humor, med praktiske hensikter. Stasjonen kan skryte av spalter som blant annet «Idioteket»: et nærmest avhengighetsdannende show som på humoristisk vis takler både store saker på verdensscenen, og lokalt anliggende ved skolen. «Puben» er et morsomt og drøftende innslag med høy produksjonsverdi, som presenteres av karismatiske personligheter. «Odd & Roy» er et jordnært tilskudd til stasjonen, som takler aktuelle saker vedrørende skolehverdagen og mer. Det å ha noe såpass informativt, underholdende og aktuelt å forholde seg til, gjør underverker for integreringen i skolehverdagen til norske studenter.

Et godt eksempel

Vi har slått fast at studentpodkaster ikke er den mest fremtredende medieformen i det norske underholdningslandskapet, men alle som brenner for kunsten kan sove godt om natten, vel vitende om at stasjoner som Bø Studentradio går foran som et godt eksempel. Studenttilværelsen er den viktigste tiden i livene til mange, det å skulle veilede, informere, og underholde unge mennesker gjennom en så viktig tid er ingen smal sak. Heldigvis kan studentene ved Universitetet i Sørøst Norge avdeling Bø nyte godt av en vel gjennomført podkast, og forhåpentligvis vil stasjonen inspirere andre studenter til å starte sine egne studentradioer omkring i landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *