Volda Studentradio

Volda Studentradio er en del av Høgskulen i Volda, der studenter som ønsker å delta kan lage sitt eget radioprogram. Alle som vil kan høre på radioen som har sendetid mellom klokken 17–22 alle hverdager. Redaktøren mener selv de har Norges koseligste studentradiokanal.

Det er mulig å lytte til radioen direkte på knaggen.no, og går du glipp av en sending, legges alle programmer ut på nettsiden deres. Staben består av ansvarlig redaktør Mathias Karlsen Bratli, daglig leder Emil Johansen, teknisk ansvarlig Christine Breivik Øen, PR-ansvarlig Rikke Lillelien, og Ingrid Alice Mortensen som er ansvarlig for det sosiale – alle studenter ved høgskolen.

  • Volda Studentradio tilbyr en rekke underholdende og interessante programmer, spredt ut over en innbydende og variert sendeplan.
  • Stasjonen er driftet av og for studenter, og inviterer alle som ønsker å delta til å lære seg nye ferdigheter, eller dele sine tanker med verden.

Variert sendeplan

Volda Studentradio presenterer en variert og spennende sendeplan, med kvalitet på lik linje med mange profesjonelle radiostasjoner. I løpet av en uke får du oppleve hele 24 forskjellige programmer, alle utviklet på uavhengig vis av studenter ved høgskolen. Programmene har et stort spenn, og rører ved de aller fleste aspektene av hverdagen, og bærer ved seg et visst appell enten du er student eller ikke. Volda Studentradio sørger for å sende noe for alle og enhver, enten det gjelder humor, nyheter, kultur, eller hva som helst annet du liker.

Sendeplanen sørger også for å være aktuell i forhold til skolehverdagen – elever som lytter til stasjonen vil uten tvil føle seg involverte, da stasjonen tilbyr en rekke programmer som baserer seg på hva som foregår på høgskolen. Lyttere fra utenfor skolen kan selvsagt også la seg underholde av det store utvalget stasjonen har å by på. Stasjonens sendinger omhandler musikk i programmer som Grammofon og Feilfrekvens, filmens verden i The Box Office, skolens anliggende på Volda, Well Duh!, og Elevrådet. Radiostasjonen tilbyr med andre ord noe for alle som vil lytte.

Aktiv deltakelse

Radioen er en lekeplass for de som har et ønske om å underholde verden og lære radioteknikk. Alle som ønsker å være direkte involvert i å bygge opp om studentradioen – et voksende kulturfenomen i den moderne studenthverdagen – får muligheten til å delta aktivt. Den fulle bestanden av studenter ved skolen oppfordres til å utvikle sine egne idéer til bruk i stasjonens sendinger. Så snart et program er godtatt av redaksjonen, vil de ansvarlige elevene få muligheten til å dele sin idé med hele landet. Stasjonen holder for tiden på med å rekruttere nye programledere for høstens radioprogram.

Denne interaktive løsningen er med på å skape flere aspekter ved skolehverdagen til studentene ved skolen. I tillegg til å begi seg ut i studenttilværelsen, en ny og spennende hverdag for mange, får du som student i Volda også muligheten til å utvikle dine egenskaper innen et felt som er fremmed for mange. Radio er og blir en integral del av medielandskapet over hele verden, og kunnskaper vedrørende dette mediet vil alltid være verdifulle videre i livet. Takket være Volda Studentradio får du utviklet dine ferdigheter, uavhengig av skolearbeidet.

Av studenter, for studenter

Studentradio skiller seg fra andre medieformer i det daglige, i og med at produktet baserer seg på frivillig innsats fra dyktige og interesserte studenter. Sendingen de produserer tar for seg mange aspekter ved studenttilværelsen, og det å gå på en skole med en tilhørende studentradio gjør som regel underverker for miljøet på skolen. Volda Studentradio har alt du ser etter i en sending for studentsamfunnet – en variert sendeplan med en lang rekke interessante programmer, og muligheter for at alle som ønsker å bidra skal kunne delta aktivt i å utvikle sendingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *